lördag 13 juli 2013

Panorama och Lake Louise

Frukost på terassen på färska bär, gott kaffe och trevligt sällskap, kan det bli bättre?
Hans och Joyce föreslog igår kväll att vi skulle ta en tur upp i bergen tillsammans, Hans ville absolut bjuda oss alla på lunch, så rar!
Vi klämde in oss i en bil, tog en sightseeingtur genom området där de bor, passerade sedan det lilla samhället Invermere och började klättra upp för berget på västra sidan sjön. 
Vi pausade en stund vid en liten vacker sjö, Lake Lilian, där Kimberley och jag passade på att leka fjortisar och poserade glatt på bryggan till stort skratt för alla.

Herrarna plus K tog sig senare ner till ett litet vattenfall, men jag och J tyckte stigen var lite för brant.
Vi fortsatte upp till en vacker skidort där sommaraktiviteterna bestod av golf, mountainebike och poolbad. En skön promenad fick oss att sträcka ut benen lite innan Hans bjöd på lunch på golfklubben. Värmen var precis lagom, en lätt bris och strålande sol gjorde att vi hörna satt ute och åt. Så nu ser vi ut som kräftor, jag och kära mannen! 
Vi passade också på att bekanta oss med djurlivet genom de halvtama hjortarna som tycker en golfbana är en trevlig plats att beta på.


Tillslut var det dags att säga farväl för denna gången och vi styrde kosan tillbaka över bergen mot Lake Louise. På vägen passade vi på att utöka vårt djurarkiv med en älgko med kalv. De är stora de där älgarna häröver... Mycket större än hemma.


Lake Louise, det blir alltså inget vackrare än så. Hur kan något slå smaragdgrönt vatten, höga berg, glaciärer, solsken och iskyla?
Nä, kameran räcker inte till...
Kallt var det i alla fall. Inte så konstigt, vi är högt upp, över själva samhället som är Kanadas högst belägna ort, där glaciärerna sträcker sig ner mot skön.
Det var vi inte klädda för.

En avstickare till en lika vacker men inte lika exploaterad sjö, Lake Moraine, passade vi också på att göra. 
Ge mig en timmerstuga vid kanten av sjön, och jag stannar här!
Men, mannen lockade mig tillbaka från sirenens sång, näckens spel och råets kall, så vägen tog oss tillbaka till Banff och samma hotell som senast, dock utan uppgradering denna gång. Vi klarar oss utmärkt utan jacuzzi i sovrummet. Nu fick vi dessutom handfat i badrummet vilket jag tycker känns bättre.
Middag blev en pizza med californiskt vin denna gång, vi har annars prövat igenom den lokala tillverkningen av öl och vin och hittat många favoriter.

1 kommentar: