måndag 1 juli 2013

Itinerary: -3 dagar

3 dagar till avfärd.

Schemat är spikat.

Vi landar alltså i Vancouver, där vi ska göra stan osäker. Ett besök i Stanley Park står på agendan liksom en tur upp på Grouse Mountain med linbana, utkikstorn och en hiss upp i ett vindkraftverk.

Sen tar vi tåget "the Rocky Mountaineer" över Klippiga Bergen till Banff, Alberta. Det tar två hela dagar med övernattning i Kamloops. Hoppas på vackra vyer med lite snö på topparna.

I Banff stannar vi några dagar. Besöker Canmore och Kananaskis samt Lake Louise med dess varma källor. Vi är bjudna till en väninna i Invermere, rätt in i bergen och över gränsen till British Colombia igen. Det ska bli så kul att träffas, vi arbetade på samma skola i Abu Dhabi: American Community School, och 8 år senare och mycket kontakt över Facebook är det alltså dags att träffas igen!

Vi hade hoppats att få återknyta kontakten med ytterligare en vän från Kuwait, men hon var tvungen att lämna Red Deer, Alberta, för Nova Scotia och sin sjuka mor så det får tyvärr vänta till nästa gång, insh' Allah. Har vi tur får vi en snabbträff med en annan Q8-granne, en underbar familj med 7 barn! Två barn och en mage träffade vi '96-'99, nu är de alltså 7 varav en lämnat hemmet. Så snabbt tiden går!

När vi ändå är på andra sidan pölen måste vi ju träffa några svenska vänner som lämnat landet för Toronto, så det blir ett flyg från Calgary över helgen, en tur till Niagarafallen förstås (det är ju vår mycket försenade smekmånad så då måste man väl till fallen? ), Sears Towers och down town Toronto.

Sen tillbaka till Vancouver igen och fortsätta med det vi inte hann med: China Town, Old Town osv. Hinner vi med en tur till Vancouver Island? Nej, det tror jag inte, men vem vet?

Hur mycket hinner man på 14 dagar? Ja, det återstår väl att se. Men på vår bröllopsdag den 19 juli är det dags att ta flyget tillbaka till hemmet igen. Och dags att planera nästa resa, kanske. Jag har alltid velat åka till New Foundland. Och Labrador. Och Yukon. Och...
Förresten: du vet väl att det uttalas 'Nufunlan? :)


Och för dig som undrar: Nej, vi lämnar inte huset hemma tomt. Det finns vuxna barn som gärna bor stort, med grill och fylld frys... ;)





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar