torsdag 14 december 2023

Sista dagen, utan gänget

Trött som en jagvetintevad sen gårdagens utflykt. Även om jag bara gick nån mil så var det 9 våningar enligt stegräknaren. Det tar i värmen. Frukost tillsammans alla sex och sen sov jag förmiddag en timme. Barnbarnen passade på att bada innan de checkade ut för att åka på egna äventyr utan mormor och morfar. Eftersom cyklonen slog till i Cairns (det blev en kategori 2 till slut) så byter de hotell till ett närmare Sydney zoo och ett vattenland i några dagar. Killarna lär älska både djur och bad!

Maken och jag tog en lugnare promenad till Darling Bay och Barangaroo.


Det var många segelbåtar som gav sig ut, vädret var lagom varmt, solen sken och en bra bris lär ha gjort seglatsen skön.

Härifrån går många charterbåtar och det var fullt längs kajerna. Lite roligt att se en hjulångare sida vid sida med Starship aqua och Starship Sydney. To history or infinity and beyond!

Tvärsöver viken ligger marinmuseet, eller MuSeaUm som det har som logga.


 Fina gamla och inte fullt lika gamla fartyg hör till utställningen.





Det lackar mot jul och många företag har End of Year parties på restaurangerna längs kajen. Det var svårt att få plats för lunch men till slut förbarmade sig en dörrvakt på en pub över oss och vi fick ett bord men med varningen att maten kan ta upp till en halvtimme innan den kom. Inga problem, bara jag får en öl så länge! Och det fick jag.

En lokal lager, 4 Pine Brewery, i japansk stil, lättdrucken och mycket god i värmen! Vi satt länge och njöt av värmen och utsikten. Åt en god grillad wrap och drack en öl till. Livet är gôtt och det gäller att njuta så länge man kan för snart bär det hemåt igen.

En lika långsam promenad tillbaka till hotellet, tvärs över the Rocks. Jo, det är självklart hur området fick sitt namn! Backen upp är lång och seg men går lika snabbt ner på andra sidan.
Seneftermiddagen och kvällen tillbringades på hotellet och vi åt i baren för ingen av oss orkade gå ut. Lagom till att vi skulle somna brakade ett åskväder lös över stan. Det är väl en ny front som kommer in för sen ska temperaturen gå upp mot 40° igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar