torsdag 7 december 2023

Adelaide

Gissa om vi sov gott i natt! Kanske för att vi var trötta efter resandet plus att vi fick en betydligt bredare säng än igår.

Idag tog vi en lokalbuss till Port Adelaide, en dryg halvtimme utanför centrum. Jag ville besöka en specifik affär som lång där. Nej, jag avslöjar inte vilken, det är ju snart jul! Några hemligheter måste man ju få ha.

Vi gick en kort promenad längs kajen, tittade på gamla hus och ett fyrtorn på vägen.






Området har gjort sig känt får gatukonst och även om vi inte gick hela promenaden hittade vi några mosaiker som var intressanta.



Det låg ett köpcentrum precis i närheten och vi gick in för att titta om det fanns några kläder i min storlek. Mina tunna sommarbyxor i bomull har gett upp av allt promenerande. Och visst sprang vi på en affär som verkade mer en outlet med massor av rabatter. Kläder i stora storlekar är inte jättelätt att få tag på men kläder med lite stretch i kommer jag långt med. Utöver att jag klädde mig hittade även maken några tröjor. Ingen av oss köpte väl nåt av senaste modell med det där med mode har vi nog lagt av med för länge sen.

Lite lunch i form av en paj (överraskande eller hur? Australien är pajernas mecka) och en kaffe så hittade vi tillbaka till bussen mot stan igen.

Vi lämnade inköpen på hotellet och gick över till botaniska trädgården intill. Centrala Adelaide eller CBD (central business district) som det kallas, är omgivet av stora parker.

I parkerna finns sportfält, lekplatser, promenadområden, botaniska trädgården och zoo. En trevlig promenad under trädens skugga där vi hittade kända och okända växter och blommor. I köksträdgården fann vi dill, mangold, kål men även petunior och penséer. Vi tittade på höga träd, stora kaktusar och näckrosor i olika färger och storlekar.



Tillbaka på hotellet tog vi varsin läskande drink och lite nötter för att fylla på vätske- och saltförrådet. Det är rejält varmt och fuktigt, mellan 25 och 30 grader, och vi har varit lite dåliga på att få i oss vatten under de senaste dagarnas resande, det blir lätt så när man vet att toaletten inte finns tillgänglig precis när man behöver den.

Vi passade på att boka in oss på en vinresa till Barossa Valley i morgon. Det är tur att det finns internet så vi kunde boka själva för conciergen hade ingen koll på nånting!
Middag intogs på en liten hål i väggen resturang intill hotellet, en italiensk som inte var helt fel. Nu är det natti natti och nya äventyr i morgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar