lördag 2 december 2023

Nowhere Else

Efter ytterligare en natt utan spöken på hotellet checkade vi ut och blev vi upphämtade av Gail i husbilen. Hon hade plockat jordgubbar åt oss på morgonen, vilken treat!


Vi hade några timmar på oss innan planet till Melbourne skulle gå så det blev en liten sightseeing inåt landet mot Sheffield som ligger lite i skuggan av Mt Roland. Berget hade dragit på sig täcket och ville inte bli fotograferad i all sin prakt.

Det lilla samhället har en årlig tävling och utställning av muralmålningar. Utöver själva utställningsområdet så är många byggnader fulla av målade väggar och murar.
Lägg märke till barnet som tittar in genom fönstret, så naturtroget målat! Målningen visar vad som faktiskt finns på insidan, kul! Vi passade på att gå in och fylla på förrådet av strumpor till Eje samt en tröja. Jag köpte en trikåtunika som blir skön att ha i värmen i Adelaide och Sydney.




Temat för året var ”The Spirit of Adventure ” och vinnaren hade speglat äventyret ur ett barns ögon, här var det luftballonger som de vuxna far iväg i som symboliserade äventyret.

Den vi fastnade för var däremot tvåan som gav oss en rejäl utmaning i att hitta gömda djur i bilden.


Det är en blandning av etablerade konstnärer och amatörer som blir inbjudna och många målningar är fantastiska, andra inte så bra i mina ögon.



Efter en kaffepaus fortsatte sightseeingen till Nowhere else. Ett konstigt namn på en by kan man tycka men det finns ett SomePlace Else i NSW så varför inte? Vi hittade vägskyltarna till byn men själva byn såg vi bara på kartan, den var tydligen Nowhere Else, eller kanske Somewhere Else? 

Sen var det dags att åka mot flygplatsen. Jag var navigatör hela resan och satt som man bör vid ett bord snett bakom piloten, eller chauffören i detta fall.

Vi kom i god tid till den mycket lilla flygplatsen och checkade in. Här fick även handbagaget åka i bagageutrymmet, så litet och trångt var det ombord. Vi kramade Gail och tackade för de här dagarna, det får inte ta 20 år till innan vi ses! 

Propellerplanet hade 48 platser endast men ändå större benutrymme än på de större planen. 

Den var skruttväder i Melbourne så planet blev försenat till Devonport och således därifrån också. Vi kom iväg nästan 1,5 timme sent men vad gör det oss, vi har inte bråttom! Bråttom hade planet tillbaka däremot och med stark medvind gick det på dryga timmen istället för 1.5. Trots ovädret så var det den lugnaste resan och smidigaste landningen vi upplevt. Duktig pilot det där, nån som visste hur man gjorde onekligen.

Det fortsätter regna i Melbourne så vi stannar inne på hotellet ikväll och passar på att planera morgondagen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar