fredag 24 november 2023

Mot Cairns

Om jag är dagvill? Jodå… jetlaggen gör att huvudet och magen inte är i sync, hungrig säger magen men huvudet  säger sova, det är natt, klockan visar inte alls det huvudet säger! Torsdagkväll och jag somnade strax efter 8, hade siktet inställt på 9 men det gick inte. Vaknade flera gånger under natten men lyckade somna om till framåt morgonkvisten. En långfrukost, lite slöa på rummet och sen gav vi oss iväg till flygplatsen för en tretimmars resa till Cairns.

Här är de 29 grader, mulet och lite regn i luften. Vi bor vid strandvägen och känner oss som hemma med palmer, fågelkvitter och havsutsikt som påminner om våra år i Mellanöstern. Middag äter vi på hotellet, okar inte gå ut. Det blir lite för mycket mackor när matlusten inte är på topp, en croque monsieur till lunch och club sandwich till middag. En paraplydrink (utan paraply) smakade gott i värmen.

Lite lokalt vin till maten är inte dumt det heller, vad gör man inte för att bli trött?

Vi tog oss en promenad längs vattnet för att röra lite på oss och försöka ställa mat- och sovklockan rätt men plötsligt började det att regna så vi vände tillbaka till hotellet. Ett fint men mycket blött regn så jag blev rejält blöt. Men det är bara vatten och torkar!
Ha en fin fredag där hemma!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar