lördag 25 november 2023

En lugn dag i Cairns

Vi tar en lugn dag i Cairns och utforskar den lilla stadens begivenheter. Strandpromenaden är trevlig, det finns inga fina sandstränder här, då måste man längre norrut mot Port Douglas för få att njuta av dem. Här har man istället anlagt en stor lagun (läs pool) med sandstrand mitt i staden. När vi passerade var det vattengympa i en del av den. 

Vi fick också en presentation av det lokala djurlivet när vi såg en pelikan som vilade på stenarna.
I morgon ska vi ut på revet så vi gick ner till hamnen för att kolla var båtarna går ifrån. Incheckning kl 7.30 så det blir en tidig morgon! 
Det finns vissa resor jag inte känner för att göra. Krokodilspaning på jetski är en av dem.
Jag tar hellre båten i så fall.

Det är svårt att tänka sig att det snart är jul när det är runt 30 grader ute. Julskyltning finns överallt och julgranen är såklart dekorerad med tropiska fiskar.

Även om det är varmt var det inte jättefuktigt idag. Lite halvklart gjorde att det gick bra att promenera. Regnperioden är på ingång så det kan slå om när som helst. Jag är ju regnets syster och så det brukar regna där jag är så vi får se hur de kommande dagarna blir.

Som förberedelse inför morgondagens dyk- och snorkeltur på revet gick vi till Cairns stora akvarium. En mycket trevlig rundvandring där man fick se djurlivet i sötvattensjöar, i mangroveträsken och på revet. Det var ormar, jättekackelackor, grodor, ödlor, hajar, rockor och färgglada fiskar i alla dess storlekar.

Vad sägs till exempel om en blå kräfta? 

Undersidan av en rocka är riktigt söt
En krokodil bakom glas passar mig bättre än i naturen.
Vi fick även klappa en sjöstjärna, det har jag inte gjort förut.

Lunchen efteråt bestod såklart av lokala räkor i en mango-, kokos- och räksallad. En kall lokal öl till det satt inte helt fel!

Sen var det dags för en siesta på hotellet! Fötterna behövde vila. Barfota i nya sandaler är ingen höjdare och skavsåren kom som på beställning, sånt händer.

Efter siestan tog vi en drink på Happy hour. Baren på hotellet är okej men ingen höjdare. Det var skönt ändå att sitta och läsa lite under ett parasoll på innergården.
Sen gav vi oss ut på stan igen. Vi gick till nattmarknaden ett par kvarter bort för jag ville köpa en strandväska att ha handdukarna i på båten i morgon. Det blev en tygväska med tryck av en aboriginsk konstnär.

Middag intogs på en italiensk restaurang. Lördagkväll betyder fullt ös på stan. Parken är full av människor, pariserhjulet snurrar och musiken dånar. 

Restaurangerna är fulla och har man inte reserverat bord får man köa, så det gjorde vi ett bra tag. Bordet vi fick stod på trottoaren så vi kunde följa allt som hände utanför. Folkliv, bilar, ljud och ljus. Undrar hur länge nattlivet fortsätter? Många restauranger stänger mellan 21 och 22, blir det tyst sen? Vi lär i alla fall sova!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar