söndag 6 oktober 2019

Top of theWorld

Lördagen började kall, 4-5 grader på morgonen som steg till 7-8 innan vi gav oss ut. Frukosten på hotellet är helt ok, men det bästa med den är ”vår” kypare Alex. Första morgonen presenterade han sig, tog i hand (vilket han gjort varje morgon), kollade vad för kaffe vi ville ha och de följande morgnarna visste han precis vad vi dricker och hämtade det innan vi hunnit sätta oss. Otroligt proffsig och genomtrevlig.

Den här dagen var det promenad längs High Line Park på schemat. Det är en gammal järnvägslinje genom Meatpacking och Chelsea för transport av god, företrädelsevis mat.




När den inte var behövd längre har delar omvandlas till en nästan 3 km lång park en våning över gatunivån. Mycket folk, mycket växtlighet, lite konst, några fik och sköna vilobänkar i solen.
Vi gick först 10 kvarter för att komma dit, sen åtminstone 2,5 km i parken.

Välförtjänt förmiddagsfika intogs när andra åt lunch, på Whitney Museum of American Art. Därefter tog vi turistbussen upp till Rockefeller Center för nu skulle vi se stan från ovan. 70 våningar upp.
Mindre folk än Empire state building och lika fin utsikt. Varm och skönt hade det blivit, jag njöt ett tag i lä och solsken och passade samtidigt på att titta på en bröllopsfotograf som gjorde allt för att kinesiskt brudpar skulle få fantastiska bilder.



Där borta står hon, den lilla franska damen. Frihetsgudinnan.

Från höga höjder åkte vi ner till lägsta nivån och tog en lunchmacka intill den blivande isrinken som de just började spola. Trot om ni vill, men det är höst även i New York!

Vi promenerade tillbaka till hotellet (jo det blev visst 16000 steg idag med) och tänkte ta ett glas vin i High bar innan maten. Men icke, den var abonnerad så det gick inte. Direkt till middagen alltså, denna gången till ett annat ”håliväggen” ett mexikanskt denna gång. Även är var det trångt och högljutt, härlig blandning av unga och gamla men maten var bara okej. Inget fel på den men ingen wow-känsla. Man kan inte få det varje gång.
Vi avslutade med ett glas vin i lobbyn på hotellet innan det var dags att packa det sista och knyta sig. I morgon far jag vidare och Eje hem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar