torsdag 3 november 2016

Ovan molnen är himlen alltid blå


Det är regnperiod och när vi vaknade i morse var det regnigt så klart, och svalt!
Bor man på flygplatsen får man flygtornet som utsikt!

Hotellet är ihopbyggt med terminal 1 genom en lång gång (500-600m) utan A/C. I går kväll gick vi då vi behövde röra på oss efter alla flyg, och kom fram genomsvettiga förstås. Kalla handdukar i lobbyn tog hand om det värsta. I morse tog vi golfbilen istället, ville inte börja dagen med att bli sjöblöt!

Från terminal 1, dit vi anlände i går, skulle vi vidare till terminal två som ligger en bra bit bort. Det blev att ta tåget som går från centrum till flygplatsen. Slutstation är terminal 2 och då hamnade vi i ett köpcentrum!
En kortare promenad på ca 7 minuter tog oss till terminalen. Incheckade hade vi ca 20 minuter att gå ut till gaten. Tur att vi var ute i god tid...

Ingen lyxlounge idag, nu är det inrikes och plaststolar som gäller. En köpekaffe i ett litet ganska skabbigt fik fick ersätta gokaffet. Nu är lyxen över.
Budgetflyg över till Sandakan, men vi hade betalat extra för en macka/wrap/paj samt nödutgångssäte så Eje fick plats för sina långa ben. En tupplur fick vi också under flyget som tog knappt 3 timmar. Skönt, för jag har inte kommit in i dygnsrytmen än så nattsömnen blev lite kort.

Att landa på den lilla flygplatsen i Sandakan är lite som en tidsresa bakåt 30 år. Det är litet, enkelt, slitet men helt funktionsdugligt!
I taxin mot hotellet tittar jag på naturen för att se vad jag känner igen för växtlighet. Bougainvilla, bananplanter, kokospalmer och vad jag tror är mangoträd. Eje undersöker vilket företag som levererat telefonsystemet. Olika intresseområden...

Det är mycket som liknar Mellanöstern innan rivningsvågen. Bakgatorna i Kuwait, kåkstäderna längs fiskelägena och ändå är det så annorlunda. Hemma och borta på samma gång.


Utsikten från 24e våningen är det inget fel på.


En promenad runt kvarteret. Varmt (ca 30 grader), fuktigt, smutsigt, ganska illaluktande och många bilar.
Gammalt och nytt. (Nyare?)


Fiskebåtarna lägger till vid Central Market, snacka om färsk fisk!

Rummet är inte jättestort men tillräckligt för oss. Nu får vi njuta av standarden för från och med i morgon blir det betydligt enklare!
Kanske bra att vi förbereder oss genom ett något offentligt badrum? Tur det finns rullgardin.

Snart ska vi fundera på middag och sen får vi se när nästa inlägg kommer. I morgon drar vi till sjöss och sen in i djungeln och jag räknar inte med någon uppkoppling där. Kanske tar det 4 dagar innan nästa tillfälle.

1 kommentar:

  1. Coolt! Spännande att kunna följa din resa via blogg :-)

    SvaraRadera